تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ ۱۴۰۴/۴/۷ | کد خبر: 177500 | منبع: |
پرینت
![]() |
روند بازگشت و اخراج مهاجران از ایران در این روزها بهگونه کمپیشینهای افزایش یافته است.
بر بنیاد آمارهای مسوولان محلی هرات، در سه روز پسین نزدیک به ۱۰۰هزار تن از مهاجران افغان از طریق مرز اسلامقلعه از ایران وارد کشور شدهاند.
آدمخان سعد، رییس امور مهاجران و عودت کنندگان هرات، گفت: «دیشب ۳۰هزار نفر را ما جابجا کردیم و یک جای تازه را که ساختهایم، از بیست تا ۲۵هزار نفر گنجایش دارد. ما ظرفیت داریم تا از پنجاه تا ۵۵هزار تن را جابجا کنیم.»
عبدالله با خانواده پنج نفرهاش تازه از ایران اخراج شده است.
او پنج سال در ایران زندگی کرده و پس از پایان مهلت اقامتاش، از سوی پولیس این کشور بازداشت و اخراج شده است.
عبدالله، اخراجشده از ایران، چنین گفت: «از امارت اسلامی میخواهیم که برای ما فرصت کار فراهم کند تا زن و بچه ما یک سرنوشت داشته باشند و بیسرنوشت نمانند.»
بسیاری از این مهاجران افغان بهگونه اجباری از ایران اخراج شدهاند.
آنان از حکومت طالبان میخواهند تا برایشان فرصتهای کاری در داخل کشور را فراهم سازد.
محمد نادر، اخراجشده از ایران، گفت: «برای ما برگه سرشماری دادند و گفتند که تا پانزدهم سرطان وقت دارد اما به تاریخ اول سرطان حوزه امنیتی آمد و ما را از خانه ما بیرون ساخت و اجازه نداد که هیچ چیزی از وسایل خانه خود را برداریم. هرچه که پیش خود داشتیم از ما گرفت تا به خاک خود رسیدیم.»
شمسالدین، اخراجشده دیگر از ایران، گفت: «من و خانوادهام را بیرون ساخت و پول من را نداد. تمام پولی که با خود داشتم از من گرفتند. هیچ چیزی با خود ندارم و حتی کرایه راه را نداریم، پس چه کنم؟»
در همین حال، علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در افغانستان، به همراه هیأتی برای بررسی مشکلات مهاجران افغان به بندر اسلامقلعه هرات سفر کرده است.
سفیر ایران اطمینان داده که برای حل مشکلات مهاجران بازگشته از ایران و رسیدگی به شکایتهای آنان اقدام خواهد کرد.
نصیراحمد صالحی
طلوع
>>> به گزارش مشرق، محمدکاظم کاظمی، شاعر افغانستانی مقیم ایران، در کانال تلگرامی خود نوشت:
در دهه هفتاد، وقتی قاتل سریالی «خفاش شبهای تهران» دستگیر شد، پیش از تثبیت هویت قطعی او، شایعه کردند که او افغانستانی است. بسیاری از مهاجران تاوان دادند و برخوردهای بدی با مردم صورت گرفت تا اعلام کردند شخص ایرانی است.
در همان زمان، بار دیگر گروگانگیریها در شرق کشور مطرح شد و این مسئله به مهاجران نسبت داده شد. در نهایت مشخص شد تنها چند مورد معدود گروگانگیری مربوط به اختلافات مالی میان قاچاقچیان مواد مخدر بوده است.
در سالهای اخیر، این رویکرد خبرسازی و ایجاد بحران شدت بیشتری یافته است. برخی خبرنگاران به انتشار اخبار جعلی و کینهتوزانه درباره مهاجران معروف شدهاند. در روزهای اخیر و پس از تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران، مجازات پیش از اثبات جرم به صورت گروهی در رسانهها، حتی برخی رسانههای رسمی، آغاز شده است. نمیتوان موارد تخلف و خیانت را رد کرد، اما بسیاری از این موارد خبرسازی بوده است. تصویری از صف مهاجران به عنوان دستگیرشدگان عوامل دشمن منتشر شد در حالی که آن صف مربوط به امور اداری اداره اتباع بود. تصویر دیگری به عنوان تونل عوامل وابسته به دشمن منتشر شد در حالی که آنجا دفتر کفالت امور مهاجران است.
من نه مخالف برخورد با عوامل دشمن هستم و نه مخالف ساماندهی امور مهاجران. هر دو لازم است. اما تجربه نشان داده غالباً بزرگنمایی یا خلافنمایی صورت گرفته و تبعات آن متوجه مردمی شده که بیصدا و بیپناه بوده و پای این کشور و مردم خون و جان نثار کردهاند. در جریانات اقتصادی، امنیتی و بزهکاریها، نخستین انگشت اتهام به سوی مهاجران نشانه رفته بود پیش از آنکه صحت قضیه بررسی شود. گاهی حقیقت داشت اما اغلب نه، و مجازات پیش از محاکمه علیه گروه زیادی از مردم اجرا شد.
در طول این سالها، جامعه مهاجر نزد بخش زیادی از مردم به امانتداری، پاکدستی، سختکوشی و جانفشانی شناخته شده است. این موارد شواهد عینی دارد؛ از حضور مهاجران در دفاع از ایران تا مشارکت در اقتصاد، فرهنگ، دانش و ادب. در جریانهای اخیر نیز شهدایی داشتیم. جامعه مهاجر چه عملاً و چه نظراً در کنار مردم ایران بود. شعرها سروده شد، محافل شعر و دعا برگزار شد و همدلی دوسویه شکل گرفت که اینها در سایه بزرگنماییها پنهان مانده است.
>>> ضمن احترام به جناب محمد کاظم کاظمی
بنظرم وقتش رسیده پا را از بیانیه ها فراتر بگذارید وعزم وطن کنید تا ایران هم بفهمد همه مردم افغانستان یکی هستند گوجه خیار نیستند سوا کن جدا کن باشن وقت انتخاب و امتحان است
>>> نظردهنده اول آقای کاظمی بجای دلنوشته به افغانستان برود و به مردم افغانستان کمک کند اینکه در خانه گرم و نرمش بنشیند و دلنوشته بزند بیرون که کار نشد آقای کاظمی در ۲۰ سال جمهوریت هم حاضر به رفتن به افغانستان نشد کاظمی برو افغانستان دل تنگیهات را آنجا سرهم کن و بجای این همه کمی از آنچه در این مدت از قِبَل افغانیها کسب کردی برای افغانیها خرج کن ... کاظمی دو چهره بودن از خصایل مردم دون و حقیر است دو چهره نباش .