ندیمه نور کانادایی، جاسوس طالبان است
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۲    ۱۴۰۴/۱/۳۰ کد خبر: 177112 منبع: پرینت

شماری از زنان و دختران معترض، پس از بازداشت یک زن به نام ندیمه نور مشهور به پتینگره کاکی، فعال شبکه‌های اجتماعی، می‌گویند که نباید در برابر او از واژه «فعال مدنی» استفاده کرد. این زنان، ندیمه را به لابی‌گری برای طالبان متهم می‌کنند و می‌گویند که او در زمانی که با آنان در زندان بود، طالبان با ندیمه شیبه یک مهمان با احترام رفتار می‌کردند و در این مدت پیوسته در شبکه‌های اجتماعی تلاش کرده است که چهره‌ای مثبت از طالبان به نمایش بگذارد. برخی از زندانیان پیشین طالبان در گفت‌وگو با روزنامه ۸صبح می‌گویند که با او در یک‌جا در حبس طالبان بوده‌اند و عملکردش در ضدیت با اعتراض زنان و در ستایش طالبان بوده است.

برخی از زنان معترض می‌گویند که آنان با ندیمه نور یک‌جا در زندان طالبان بودند. به گفته آنان، ندیمه نور به‌طور جداگانه از زنان تحقیق می‌کرد و از پرسش‌هایی که از آنان می‌کرد، نامه‌هایی می‌نوشت که با ورق‌ها و رنگ‌ها و رسامی‌های متفاوت تنظیم شده بود. این معترضان می‌افزایند که پس از مدتی، هنگامی که آنان متوجه شدند، آن نامه‌ها را از بین بردند. این زنان معترض می‌گویند: «بعدها متوجه شدیم که این زن خود طالب است. ورق‌هایی که تمام مشخصات، شماره تلفن، آدرس و حتا تمام کارکردهای ما در آن نوشته شده بود را از بین بردیم. این زن به بهانه تحقیق رفته بود و ما هم ورق‌ها را پاره کردیم و داخل چاه سپتیک انداختیم.»

برخی از این زندانیان پیشین می‌گویند که زمانی که ندیمه از تحقیق برگشت و متوجه شد که اطلاعاتی که از این زنان جمع‌آوری کرده بود، مفقود شده، «قیامتی» به پا کرده بود. آنان می‌گویند که نابودی این نامه‌های حاوی اطلاعات زنان و دختران بازداشتی را به دوش کارمندان زن طالبان انداخته بودند. این زنان ادعا می‌کنند که یک زن دیگر به نام زرغونه که بازداشت آنان را رسانه‌ای کرده بود، بعدها توسط طالبان به طرز فجیعی به قتل رسید و گفته شده بود که این زن همکار طالبان بوده است.

سیمه شیرزاد، یکی از زنان بازداشت‌شده و کسی که با ندیمه یک‌جا در بازداشت طالبان بوده است، می‌گوید: «متاسفانه من با جمعی از زنان معترض و همسنگرانم در ماه فبروری ۲۰۲۲ در وزارت داخله طالبان همراه با کودکان‌مان زندانی شدیم. چند روزی گذشت که طالبان ندیمه و دو دختر جوان از قوم هزاره که گویا کارگر خانه‌اش بودند، یک خانم حامله و دو کودکش را هم آورده بودند. این زن لابی طالبان است و ما که در زندان وزارت داخله بودیم، شاهد رفتارهای او بودیم. نباید او را یک فعال مدنی نامید؛ باید او را لابی طالبان خواند.»

تمنا رضایی، یکی دیگر از زندانیان پیشین طالبان، در گفت‌وگو با روزنامه ۸صبح می‌گوید که پس از مدتی از بازداشت او و سایر دختران معترض، طالبان ندیمه و یک خانم هراتی را که دو کودک نیز همراهش بود، به زندان آنان منتقل کردند. به گفته او، تمام دختران معترض در زندان از ندیمه «وحشت‌زده» شده بودند. او می‌گوید دختری را که همراه با این خانم به زندان آورده بودند، اجازه صحبت نداشت و ندیمه خودش به زبان انگلیسی و پشتو صحبت می‌کرد.

بانو رضایی می‌افزاید: «ندیمه برخلاف ما، از تلفن عسکرهای طالبانی که آن‌جا بودند استفاده می‌کرد و به هر طرف تماس می‌گرفت. خیلی هم خوشحال به نظر می‌رسید، برخلاف یک زندانی که نباید چنین حالتی داشته باشد. برای هرکدام ما یک ورق رنگی نقاشی کرده بود و در پشت آن، شبیه زنده‌گی‌نامه، داستان و فعالیت‌های ما را نوشته بود. اوایل، چون خیلی وحشت‌زده بودیم، فکر می‌کردیم شاید خارجی باشد و بتواند کمک‌مان کند تا آزاد شویم؛ اما بعدتر، وقتی در گفت‌وگوها از طالبان دفاع می‌کرد، متوجه شدیم که این خانم ممکن است جاسوس طالبان باشد تا از زبان ما اطلاعات جمع‌آوری کند.»

این زندانی پیشین طالبان می‌افزاید: «طبق معمول، طالبان حوالی یازده شب به بعد برای تحقیق می‌آمدند، اما برای ندیمه وضعیت فرق داشت. فقط دو بار، آن هم به درخواست خودش، کلان‌های طالبان صبح‌ها می‌آمدند و بیش‌تر صحبت‌های‌شان شبیه مهمانی و دوستانه بود تا بازجویی با یک زندانی. ندیمه به همه‌چیز دسترسی داشت. انواع غذاها؛ یادم می‌آید چند بار خود مدیر زندان برایش پیتزا آورد. جالب‌تر از همه این‌که او به موبایل هم دسترسی داشت، در حالی‌که ما هر روز برای تماس با خانواده‌های‌مان پیش طالبان التماس می‌کردیم.»

تمنا رضایی می‌گوید که پس از رهایی سایر دختران و زنان معترض، او و مدینه تنها در زندان مانده بودند. به گفته او، ندیمه هر روز آن‌ها را شکنجه‌ روانی می‌کرد و می‌گفت که به‌زودی به سلول‌های انفرادی منتقل خواهند شد، جایی که «شبیه قبرستان» است. او می‌افزاید: «سلول‌های انفرادی را طوری توصیف می‌کرد که گویی قبرستانی تاریک است. می‌گفت آن‌جا هر کاری که تصورش را بکنید، ممکن است با شما شود… شکنجه روانی آن روزها را هیچ‌وقت فراموش نمی‌توانم. بعدش می‌پرسید که شما چه کردید که طالبان این‌قدر ناراحت‌ هستند؟ و می‌گفت که بهتر است هر کاری که کرده‌اید، راست‌راست برایم بگویید تا با طالبان صحبت کنم تا آزادتان کنند.»

وحیده امیری، یکی از زندانیان پیشین طالبان نیز در صفحه ایکس خود، ندیمه نور را به لابی‌گری برای طالبان متهم کرده است. او در نقل قولی از ندیمه نوشته است: «من سال‌ها در جهان برای شما و گروه‌تان کمپاین کردم که طالبان تغییر کرده‌اند، اما همین‌ها من را زندانی کردند.»
وحیده امیری در ادامه افزوده است: «ندیمه عملاً با طالبان در ارتباط بود. قصه‌های وحشتناک‌تری از او دارم، بماند برای بعدا.»

زندانیان پیشین طالبان می‌گویند چیزی که آنان را نسبت به ندیمه مشکوک می‌کرد، این بود که او به‌شدت از طالبان تمجید می‌کرد و از آنان می‌خواست که از رژیم این گروه با تمام توان حمایت کنند. به گفته این زندانیان پیشین طالبان، ندیمه با تاکید برای آن‌ها می‌گفت که نباید در برابر رژیم این گروه اعتراض کنند و او اعتراض زنان را اشتباه و تحریک دیگران می‌دانست. این زندانیان پیشین طالبان تاکید می‌کنند که در مدت که در حبس طالبان به سر می‌بردند، سخنان و حضور ندیمه برای‌شان به کابوس مبدل شده بود. آنان می‌افزایند که رسانه‌ها نباید اغفال شوند و از چهره‌های طرف‌دار طالبان و لابی‌های این گروه، چهره‌های مردمی و فعال مدنی جلوه بدهند.

ندیمه نور مشهور به پتینگره کاکی کیست؟

ندیمه نور، یکی از فعالان شبکه‌های اجتماعی است. برخی از زنان و دختران معترض، او را به لابی‌گری برای طالبان متهم می‌کنند. آنان ادعا دارند که بانو نور در شبکه‌های اجتماعی از طالبان سفیدنمایی می‌کند. گفته می‌شود که او از سال ۲۰۱۹ تا کنون ازکانادا به افغانستان رفت‌وآمد دارد.

ندیم نور، در ۲۱ دلو، ۱۴۰۳، با نشر پیامی ویدیویی از طالبان خواسته بود که با مردم با مهربانی رفتار کنند. او خطاب به طالبان گفته است: «گلم، قربان تان شوم. دلم به حال مردم کشورم و به حال شما می‌سوزد که این حرف‌ها را می‌زنم. شما که با این رنجرها می‌روید، سلاح‌های تان را این‌طور به روی مردم نگیرید… فردا ممکن است همان اسلحه به‌سوی خودتان شلیک شود. اگر دل‌های مردم را به‌دست بیاورید، محبت بین ما و شما زیاد می‌شود.»
در یک ویدیوی دیگر که از او منتشر شده، مینه رفیق، یکی از دختران معترض، در ناروی از وی می‌پرسد: «تو با این آرایش و لباس آراسته می‌توانی به افغانستان بروی؟» او با خنده پاسخ می‌دهد: «بلی، معلوم‌دار است.»

نیما
۸صبح


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ندیمه نور
جاسوس طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   ندیمه اصلا از وزیرستان پاکستان بوده.
ندیمه اسم جعلی اش است و فقط برای جاسوسی افغاسنتان آمده.

>>>   یک مشت زنان اجاره ای که خود را نماینده زنان افغانستان میداند این ها که نماینده هیچ این ها یک مشت زنان اجاره ای برای فحشاء اجاره شدن تمام الکی خود تان به کوچه علی چپ نزنید شما فقط نماینده فحشاء بی دینی ترویج فحشا گری فقط این نمایندگی تان است

>>>   قسم است در یک دفتر بین المللی با این بی ....آشنا شدم.
ريیس دفتر ما که خارجی بود، ګفت این زن را بخاطر دعوت کردم تا ببینم این کیست!! و افزود:
وقتی با وزیر داخله ملاقات داشتیم این خانم با همین لباس اش همراه او نشسته بود.
خلاصه این جاسوس درجه اول پاکستان است و حتما دستوری به زندان انداخته شده تا از داخل زندانیان راپور جمع کند
با احترام

>>>   به اخری برو .....دوران شما تمام شد که همه تان در امنیت ملی بودین به هر بهانه حتی به یک دوکاندار که به شما جنس مفت نمیداد فوری یک فرونده برای ش تیار میکردین اون بدبخت به دو به این اورگان به اون اورگان شاهد قبول نمیکردین نه هم حرف همسایه‌ها باز قسم که برای شما ارزش دینی نداشت شما قبل به دین یهود در آمده بودین از افغان که هر روز صدا میکردی که ما افغان نیستیم

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است