طالبان ظرفیت این را دارند که با فضا دادن به گروههای مختلف تروریستی، کل منطقه را به آشوب بکشند و از این حیث، یک ابزار بسیار کارآمد در دست آمریکا هستند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۴ ۱۴۰۴/۱/۲۴ | کد خبر: 177085 | منبع: |
پرینت
![]() |
رشد فزاینده چین در سالهای پسین، اژدهای زرد را به اصلی ترین تهدید کننده هژمونی آمریکا در سالهای آینده بدل کرده است و طبیعی است که امریکا، تمام امکانات و تلاش خود را در مسیر مهار چین به کار گیرد.
مواجهه با چین، انرژی و منابع زیادی را از آمریکا مصرف خواهد کرد. و حجم هزینه های تحمیلی بر آمریکا به حدی است که هرگونه درگیری مستقیم آمریکا در یک جنگ مغلوبه با ایران (که خود مستلزم تقبل هزینه های بسیار کمرشکن خواهد بود) در حکم خودکشی است.
هرچند که شاید چین و روسیه از درگیری احتمالی ایران و آمریکا ناخشنود نباشند (چون میتواند یک سرعت گیر مهم در مسیر آمریکا به حساب بیاید) اما ایران و آمریکا هم با درک دقیق شرایط حاکم بر مناسبات بین الملل، علیرغم شاخ و شانه کشیدن برای یکدیگر، به خوبی واقفند که وقوع جنگ، به نفع هیچ یک از طرفین نیست و هر دو را آسیب پذیر خواهد نمود.
با توجه به همین مسأله، به نظر میرسد که وقوع جنگ مستقیم و مغلوبه میان ایران و آمریکا، چندان محتمل نیست.
با درنظرداشت همین مطلب، به نظر میرسد مذاکرات میان طرفین که در عمان برگزار شد، علیرغم اینکه گفته شده با موضوع توانایی های هسته ای ایران است، بیش از آنکه در بردارنده گفتگو پیرامون این مسأله باشد، به مسایلی فراتر از آن مرتبط بوده است.
آنچه که این گمانه را تقویت میکند این نکته است که مذاکره کننده آمریکایی، هیچ تخصصی پیرامون مسایل فنی هسته ای ندارد و اگر قرار بود این مذاکرات، پیرامون چینن موضوعی باشد، علی القاعده باید یک مذاکراه کننده متخصص در مسایل فنی، چنین ماموریتی را عهده دارد میشد.
به هر صورت، موضوع مذاکره هرچه که باشد، اگر مذاکرات کنونی میان آمریکا و ایران با موفقیت به سرانجام برسد، احتمالا باید انتظار داشته باشیم که در بدل گشایش های اقتصادی و سیاسی که آمریکا برای ایران قایل خواهد شد، ایران در سیاست تمایل به شرق خود تغییر ایجاد کند.
بر فرض که این مذاکرات به نتیجه هم نرسد، باز بعید است در شرایطی که آمریکا در مسیر یک تقابل تمام عیار با چین قرار دارد، خود را درگیر یک جنگ با شرایط باخت باخت با ایران کند.
اما آمریکا میتواند همچنان از ابزار تحریم های کمر شکن از یکسو و تلاش برای ناامن سازی داخلی در ایران با استفاده از گروههای نیابتی اش استفاده نماید.
اینجا است که نقش طالبان در همسایگی ایران به عنوان ظرف اصلی تحولات شرورانه برجسته میشود.
طالبان ظرفیت این را دارند که با فضا دادن به گروههای مختلف تروریستی، کل منطقه را به آشوب بکشند و از این حیث، یک ابزار بسیار کارآمد در دست آمریکا هستند. ابزاری که به دلیل ماهیت استخباراتی خود، ذاتا امکان تبدیل شدن به یک مجموعه آرام و کم خطر را ندارند حتی اگر ایران و روسیه و چین، با دست خود، کوزه های عسل در دهان این موجود بگذارند.
نکته پایانی این که عدم وقوع جنگ میان ایران و آمریکا تنها در یک صورت ممکن است دستخوش دگرگونی شود.
وقوع یک حادثه غیر مترقبه همراه با شیطنت، برای مجبور ساختن ایران و آمریکا به یک درگیری تمام عیار نظامی، ممکن است بتواند تمام فرضیه های فوق را به چالش بکشد. حادثه ای که فقط اسراییل قادر است آن را طراحی و اجرا کند و در یک اقدام دیوانه وار، واقعه ای را رقم بزند که ایران و آمریکا ناگزیر از صف آرایی نظامی برابر یکدیگر شوند.
سید احمد موسوی مبلغ
>>> مذاکرات ایران و آمریکا امریکا مذاکره مستقیم بوده ایران نه غیر مستقیم بوده موضع مذاکر ه چه شد امریکا مستقیم شد ایران نه خیر غیر مستقیم
شد
جاغوری
>>> آمریکا برای روابط دوستانه نیازی به مذاکره ندارد کافی است دشمنی را کنار بگذارد. آمریکا یک بار قصد داشت رژیم ازبکستان را عوض کند. ازبکستان سفارت آمریکا را به گاوداری تبدیل کرد ولی در عوض آمریکا دست از تغییر رژیم ازبکستان برداشت و ازبکستان به متحد و بازوی آمریکا در آسیای میانه تبدیل شد. آمریکا نیازی ندارد همه کشورها را به متحد خودش تبدیل کند. مثلا جولانی در سوریه دوست دارد متحد غرب باشد ولی غرب دیگر نیازی به او ندارد. آمریکا قصد خنثی کردن ایران را دارد نه تبدیل کردن ایران به متحد چون دیگر نه به نفت ایران احتیاج دارد و نه ایران دیگر همسایه بلوک شرق است و اتحاد با ایران و تقویت ایران هیچ سودی برای آمریکا ندارد.
>>> کشور جدید از شیراز تا هیمالیا
>>> دلیل ترویج کینه و عداوت و دشمنی با ایران توسط سایت های 1 نفره غلام امریکا 2 چیز است:
1_توانایی ایران در تنبیه رژیم ....امریکا.
2_توانایی ایران کبیر در گوشمالی .... اسرائیل. ایران 2 بار بیش از 500 موشک بالستیک و هایپرسونیک به اسرائیل زد.
امریکا و اسرائیل کدام کاری در برابر ایران مقتدر نمی توانند بکنند جز لجنمال کردن با نشر دروغ ها و چرندیات هر هفته در سایت ها.
ایران با تمدن چند هزار ساله که دربر گیرنده 24 کشور امروزی بوده (مقاله ویکی پدیا درباره هخامنشیان را ببین) امریکای ریغونه رو داخل آدم نمیدونه چه رسد به غلامان و مزدوران و عنترمنترهای امریکا را !!
ایران کبیر همچو کوه سترگ زاگرس باصلابت و مقتدر و استوار سر بر آسمان می ساید و روز بروز پیشرفته تر و قوی تر می شود.
>>> به اولی
وقتی وزیر خارجه عمان چهار بار بین اتاق ایران وآمریکا رفت وآمد کرد تا پیامها را برساند این میشود مذاکره غیر مستقیم .... حتی ویتکاف نماینده آمریکا هم ایران پیشنهادش را داده برو در سایتهای آمریکایی بخوان ولی ترامپ عادت به ضر مفت دارد بعضیها هم عادت دارند ضر مبت گوش فرا دهند
>>> ملت ایران پوزه آمریکاو نوکران آمریکا رابه خاک میمالند
>>> یک نفر توضیح بده فرق مذاکره مستقیم با غیر مستقیم چیه ؟؟؟مثلا ما قهریم؟ مثل زن و شوهرها که قهرن به بچشون میگن به بابات بگو غذا رومیزه مرده هم جواب میده به مادرت بگو من گشتم نیست یا چی؟
من اصلا نمی فهمم فازشون چیه یا مثلاً میخوان به مردم خودشون بگن ما سر حرفمون هستیم و با آمریکا مذاکره نمی کنیم. در اصل ماجرا چه تفاوتی می کنه؟ بهرحال مذاکره یعنی صحبت کردن در مورد اختلافات و رسیدن به راه حل مشترک حالا چه رو در روی هم بنشینید چه پشت به هم در اصل ماجرا تفاوتی نیست هرکس می دونه چی به چیه لطفا توضیح بده
>>> نظر دهنده دوم
آمریکا بیش از هر کشوری در جهان نیاز دارد
همانطور که هری ترومن ایران را قلب جهان می داند
اگر به ایران نیاز نداشت آنقدر دشمنی نمی کرد....
>>> نظر دهنده آخر
توضیح آن این است که سالها آمریکا به کره شمالی راجب مذاکره می گفت
ولی بعد از دیدار ترامپ و رعبر کره شمالی مذاکرات کلا از طرف آمریکا متوقف شد
چون ترامپ چندتا عکس فقط نیاز داشت که بکوید کاری که قبلي ها آرزوش رو داشتن من انجام دادم و آن دیدار با رهبر کره شمالی
و ایران هم این را می داند اجازه گرفتن عکس یادگاری و پروپاگاندا به تیم ترامپ نمی دهد
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است