سخنان وزیر کار ایران در دیدار با وزیر کار افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۱۲    ۱۳۹۹/۴/۱ کد خبر: 163911 منبع: پرینت

همزمان با سفر محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت امورخارجه به تهران، سید انور سادات، سرپرست وزارت کار و اموراجتماعی نیز در ترکیب هیأت افغانستان به تهران سفر کرده و با محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدار و گفتگو گرده است.

به گزارش آوا، شریعتمداری در این دیدار گفته است: تفاهم نامه بین دو کشور ایران و افغانستان در حوزه کار مساله مهمی است، چرا که یکی از مصایب آن‌ها نظم نداشتن در ورود مهاجرین افغانستانی است و اگر مرزی برای تردد وجود نداشته باشد، اثری از نظم و قانون نیست.
وی تصریح کرد: "سال‌ها است که مردم افغانستان در کشور ما زندگی می‌کنند، اما این شرایط به صورت رسمی نیست و هویت رسمی ندارند. باید تلاش کنیم مردم افغانستان هویت رسمی در ایران داشته باشند و به صورت قانونی بتوانند وارد مرز‌های ما شوند. تعداد زیاد مهاجر در یک خودرو(موتر) حوادثی را ایجاد کرده که کار خوبی نیست، چراکه برخی در این بین سوءاستفاده کرده و روابط ایران و افغانستان را خدشه‌دار می‌کنند".

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران ادامه داد: "نباید اجازه دهیم این حوادث رخ دهد و روابط دو کشور لطمه ببیند. استقلال مرز‌ها و رابطه مرز‌ها با یکدیگر خیلی مهم است. ایجاد هویت برای مهاجران افغانستانی حائز اهمیت است و باید شرایط مطلوب‌تری را برای مهاجران افغانستانی ایجاد کنیم".
وی گفت: "تفاهم نامه‌ای بین ایران و افغانستان آماده شده که حاوی بخش‌هایی است که به بازار کار ایران و افغانستان پرداخته است و اقداماتی را در این خصوص انجام می‌دهیم. همچنین در حوزه مسائل کار نیز متنی را جمهوری اسلامی ایران تنظیم کرده و برای افغانستان فرستاده است، اما جوابی در این خصوص دریافت نکردیم. مسائل کاری بین ایران و افغانستان باید تعیین تکلیف شود".

شریعتمداری افزود: پیش از این تفاهم نامه‌ای بین ایران و افغانستان تهیه شده و به امضا رسیده بود و در آن سند، تمام همکاری‌های بین ایران و افغانستان اشاره شده و برای پیگیری آن کمیته مشترکی تشکیل شده است تا بررسی‌های لازم را انجام دهد. در این سند به تمام همکاری‌های دوجانبه در تمامی حوزه‌ها پرداخته شده و زمینه‌های متقابل همکاری در این سند اشاره شده است.
وی ادامه داد: سازوکار‌های این تفاهم و وظایف هر یک از طرفین در کمیته مشترک باید مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: "شرایط کار مهاجران افغانستانی در ایران رو به رشد است و بیش از ۳۰ هزار کارفرمای افغانستانی در ایران داریم که فعالیت می‌کنند که نظم بخشیدن به این روند خواسته ماست و تقسیم کار باید صورت بگیرد، اگر این مسیر را طی کنیم به نتایج خوبی می‌رسیم".
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران گفت: "تراز تجاری ایران و افغانستان به صورت واقعی، تراز خوبی است که همکاری دو جانبه به رشد اقتصادی دو طرف کمک می‌کند. آمادگی داریم در حوزه دارو، فولاد و پتروشیمی با کشور افغانستان همکاری کنیم.

وی در حوزه اجتماعی نیز گفت: "وجود کودکان کار در خیابان یک معضل است، این شرایط با قوانین جهانی مغایر است، اما بیش از ۶۰ درصد کودکان کار از اتباع غیر ایرانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی به ایران می‌آیند که مشکلات زیادی این کودکان را تهدید می‌کند. باید درخصوص مساله کودکان به یک جمع‌بندی برسیم و شرایط را برای این کودکان بهتر کنیم و این طور نباشد مدت‌ها زمان ببرد تا هو‌یت‌یابی آن‌ها انجام شود. امیدواریم با سازمان بهزیستی ما همکاری داشته باشیم و این مشکل کودکان را بتوانیم رفع کنیم".

موضوع بعدی به گفته شریعتمداری، ازدواج ایرانی و افغانی ها است و حاصل آن کودکی است که هویتی ندارد، اما تلاش کردیم و بنا به توافقات، قرار شد مادران ایرانی بتوانند برای فرزندان خود شناسنامه بگیرند که پیش از این، شرایط آن محیا نبود و فقط پدران می‌توانستند برای فرزندان‌شان شناسنامه بگیرند، اما توانستیم این شرایط را برای مادران نیز فراهم کنیم تا زندگی غیررسمی کمتر تشکیل شود و مشکلات در زندگی زوج‌های ایرانی و افغانستانی کاهش یابد.

هم‌چنین حسین‌علی شهریور، مدیرکل مرکز امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران در این دیدار گفت: کارگران افغانستانی که پرونده کار دارند، مشمول بیمه حوادث شدند و ۳۰ میلیارد ریال خسارت در این حوزه پرداخت شده است. همچنین سال گذشته ۲۰۰ هزار پرونده برای افغانستانی‌های شاغل در ایران صادره شده است.

ابراهیمی، مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در سخنانی گفت: برای هزار و ۴۰۰ تن از اتباع متخصص افغانستان پروانه کار صادر کردیم که ۱۵ نفر از این تعداد پزشک و پرستار بودند و در مراکز خصوصی مشغول به کار هستند. تعدادی از این افراد دارای شرکت هستند و در حوزه‌های مختلف کار می‌کنند که ۶۰ درصد در حوزه ساختمانی و ۴۰ درصد در حوزه خدماتی مشغول به کار هستند.
وی گفت: در زمان کرونا شهروندان افغانستانی که تحت پوشش قرار داشتند، از خدمات درمانی یک‌سان برخوردار بودند. سال گذشته آیین نامه‌ای تدوین شد تا خدمات اتباع افغانستانی مورد توجه قرار گیرد و تسهیلاتی تخصیص یابد.

ابراهیمی افزود: بیش از ۷۰۰ هزار اتباع افغانستانی به صورت غیرمجاز زندگی و کار می‌کنند و باید کشور افغانستان این افراد را شناسایی و هویت‌یابی کند تا از شرایط بهتری برخوردار شوند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
وزیر کار
ایران
نظرات بینندگان:

>>>   امکانی فراهم کردیم که مادران ایرانی برای کودکانشان شناسنامه ایرانی بگیرند! بمیرم برای احساسات پاک این مادران!!! فقط این مادران گرامی می‌توانند تضمین کنند که فرزندان دلبندشان هر وقت دلشان خواست به سرزمین اجدادی نروند و شناسنامه آن جا را دریافت نکنند؟ می‌توانند تضمین کنند فرزندانشان دلباخته این سرزمین و ملتش هستند؟ میدانند افراد دوتابعیتی می‌توانند چه ضرباتی به یک مملکت وارد کنند؟ آن دوستانی که میگویند این رسم مسلمانی است جواب دهند در اسلامشان نسب از که منتقل میشود؟ آنان که دم از برابری و عدالت (البته عدالت و برابری یکی نیستند) میزنند جواب دهند که چرا یک فرد باید همزمان امکان دریافت دو تابعیت و دیگران امکان دریافت یک تابعیت داشته باشند؟ مادران ایرانی آنان بودند که فرزندانشان را فدای سرزمینشان می کردند نه اینان که سرزمینشان را فدای فرزندانشان میکنند.
از طرفی دیگر آقایان قانونگذار توجه کردند که می‌توانند این ابزار تابعیت برای فرزندان و در نتیجه اقامت برای پدر (حتی در ازدواج های ثبت نشده) که یک ابزار تشویقی است میتواند چه ضربه ای به نسبت جنسیتی جامعه بزند؟ میدانند چقدر می‌تواند خشونت جنسی را در جامعه افزایش دهد؟ میدانند چه ضرباتی به هویت ملی میزند؟ از نظر من هر کس می‌تواند با هر کس که دلش خواست ازدواج کند اما هزینه های آن را نباید همه پرداخت کنند. آیا همین برادران کشور های همسایه علی الخصوص افغانستان اگر یک ایرانی خواست با دختر (حتی دختری که مادرش ایرانی است) یا خواهرشان (در صورت علاقه متقابل) ازدواج کند راضی میشوند؟ اگر ما راضی نشویم نژادپرستیم و اگر آنان راضی نشوند با غیرت اند!!!

>>>   من و اقعا نمیدونم وزیر کار برای چی داره افغانستان چرا نمیتونید برای مردمتون کار ایجاد کنید
مقام اول فساد رو تو دنیا دارند این مسیولین افغانستان از تمام دنیا پول میگیرند واسه کار مردمشون ولی پول رو میخورن فقط تو شبکه های اجتماعی به مردم یاد بدند بگن ایران اسلامی برخورد نمیکنه اسلام مرز نداره تا از سر خودشون وا کنند بندازن طرف ایران
از اون خانم سما که اینهمه داره به ایران عزیز ما تیکه میندازه بپرسید این همه دنیا پول داد واسه کرونا بهتون نون خشک میدید به مردم اینم تقصیر ایرانه یا هواس پرت کنی

>>>   خیلی بیشتر از ۷۰۰ هزار نفر هستند مهاجران غیرقانونی افغان دولتمردان ایران خودشان هم آمار دقیق افغانها از دستشان در رفته از بس زیادند زاد و ولدشان هم زیاد است کلا ایران ایرانستان شده

>>>   هر وقت کشورهای منطقه مث مصر ، ترکیه و همین افغانستان جنگزده به فرزندان زنانی که با مردان خارجی ازدواج کرده اند، تابعیت دادند ، اونوقت بیایید از ایران طلبکاری بکنید که چرا به این افراد شناسنامه نمی دهد !! بعله تصویب شد اما خوشبختانه شواری نگهبان رد کرد خخخ باید گفت چه اعجوبه هایی هستید شما افغانها ، مرگ خوبه اما واسه همسایه !!!

>>>   این شخصیکه خود را ایرانی معرفی میکند و بالای افغان ها تاخت و تاز میکند من میدانیم که یکی از فرزندان کدام وطن دار هزاره ما است که به کدام قسمی تذکره ایرانی گرفته و حالا خود را کاسه داغتر از آش میگیرد.

>>>   کار بین ایران و افغانستان خوب است ولی باید دولت و نهادهای کشفی و استخباراتی افغانستان ظرفیت خود را بیش از حد بالا ببرد و جلو نفوذ سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی مخرب شرکتهای دولتی و وابسته ایران را گرفته بتاند، که فعلاً ناممکن است.
اقتصاد و بازار کار ایران در بحران طویل و عمیقی فرو رفته که چندان به فایده کارگر و سرمایه گذار افغانی نخواهد بود و بزودی باید ترس اضافی را کنار گذاشته و به وطن عودت نمایند تا آینده شان از سرگردانی و فقر نجات یابد.
حکام و سیاسیون افغانستان باید شفافیت و برادری را در اولویت قرار داده و زمینه ثبات و کار و سرمایه گذاری عودت مهاجرین را فراهم کنند و مردم خود را کمتر به جاسوس دشمنان تبدیل نمایند و یک بازار کار رقابتی و توانمند را زمینه سازی کنند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است