تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ ۱۳۹۸/۱۱/۵ | کد خبر: 161923 | منبع: | پرینت |
مسؤولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگویند که در پنج سال گذشته، سقف مالیات ثابت و مالیات انتفاعی در کشور تا دوبرابر افزایش یافتهاست.
به گفتۀ این مسؤولان، افزایش مالیات در کشور یکی از علتهای افزایش بهای کالاها است و درن هایت بهای مالیات بلند را در کشور مردم میپردازند.
یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: «افزایش مالیات بر مردم نیز تأثیر دارد؛ اگر از یک طرف عواید افزایش مییابد، از طرف دیگر بر مردم تأثیر میگذارد. ما میخواهیم که عواید در اثر افزایش کاروبار بلند برود، نه بدلیل افزایش مالیات.»
اما، وزارت مالیه، افزایش مالیات را در پنج سال گذشته رد نمیکند و میگوید که کاهش و افزایش مالیات بربنیاد قانون مالیات کشور بودهاند.
شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه در اینباره بیان داشت: «زمانیکه مالیات اضافه جمع آوری میشود و یا کمتر جمع آوری میشود به اساس وضعیت اقتصادی یا وضعیت تجارتی و اظهار خودی یک تاجر است.»
بربنیاد اطلاعات از بازارها در پنج سال گذشته همزمان با افزایش تدریجی مالیات در بخشهای گوناگون نرخ و نوا نیز افزایش در حدود ۳۵درصدی را نشان میدهد.
در حدود پنج سال گذشته در بهای یک بوری آرد در بازارها، تا ۵۰۰ افغانی افزایش آمدهاست و بهای ۱۶ لیتر روغن از ۷۰۰ افغانی به ۱۳۰۰افغانی رسیدهاست.
افزایش بهای کالا در بازارها، انتقاد شهروندان را برانگیختهاست.
به گزارش طلوع، فضلالله، باشندۀ کابل بیان داشت: «کار نیست. یک کراچی دار که روزانه یک و نیم صد تا دوصد افغانی کار میکند، آن را چه بخرد؟»
حسن، باشندۀ دیگر کابل نیز افزود: «قیمتی زیاد است؛ کرایه خانه، آب، برق زیاد است.»
در حال حاضر، وزارت مالیه بهشمول مالیات برعایدات که از مفاد خالص افراد حکمی و حقیقی گرفته میشود، مالیات انتفاعی که از سرجمع فروشات گرفته میشود، مالیات موضوعی که از مصارف مالیه دهنده گرفته میشود و مالیۀ ثابت که متشبثان کوچک مکلف به پرداخت آن هستند، چندین نوع مالیات غیرمستقیم نیز گردآوری میکند.
کد (9)
>>> هركس از كود ٩١ ميخورد كود انساني باد برايش!
حسن غمكش
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است