تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ ۱۳۹۷/۴/۲۴ | کد خبر: 152693 | منبع: | پرینت |
شماری از رهبران و نمایندگان احزاب جهادی و جریان های سیاسی روز شنبه 23 سرطان در یک نشست در کابل روندهای انتخابات به ویژه روند ثبت نام رایدهندگان را به بررسی گرفتند.
گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی، ضرار احمد مقبل نماینده حامد کرزی رییس جمهور پیشین افغانستان، یونس قانونی معاون پیشین ریاست جمهوری، انوارالحق احدی رییس جبهه ملی نوین افغانستان، سید حامد گیلانی رهبر حزب محاذ ملی، باتور دوستم پسر جنرال دوستم و شماری از دیگر چهرههای سیاسی از جمله کسانی بودند که در این نشست حضور داشتند.
آنان پس از بررسی روندهای انتخاباتی از بهر تقلب در روند ثبت نام های رای دهندگان خواهان ملغا شدن این روند هستند.
اسدالله سعادتی نماینده حزب وحدت اسلامی تصمیم این جریانهای سیاسی را در نامهای که از سوی تمامی این جریانهای سیاسی امضا شده است اینگونه به خوانش گرفت: "هرچه عاجل این پروسه ثبت نام که نمی تواند جلوی تقلب را بگیرد باطل اعلام شود و ثبت نام مجدد با استفاده از تکنولوژی بایومتریک آغاز گردد".
تغیر نظام انتخاباتی، لغو روند ثبت نامها، کارگیری از شیوه بایومتریک برای ثبت نامهای رای دهندگان و نیز انتخاب یک ولایت همچون یک حوزه برای انتخابات مجلس نمایندگان از خواست های اصلی این جریان های سیاسی هستند.
احسان الله صدیقی عضو هیات اجرایی حزب محاذ ملی و یکی از اشتراک کنندگان این نشست در اینباره می گوید: "ما از تمامی راه ها و امکاناتمان کار می گیریم تا از این روندی که سبب ایجاد بحران بیشتر است جلوگیری کنیم".
کمیسیون انتخابات درحالیکه مشکلات را در روند ثبت نام می پذیرد اما این خواست ها را بی موقع می داند. سید حفیظ الله هاشمی دبیر کمیسیون انتخابات می گوید که احزاب سیاسی بجای تحریم انتخابات در نظارت از روند انتخابات با کمیسیون همکاری نمایند.
هاشمی می افزاید که در حدود نه میلیون تن از شهروندان کشور با دشواریهای زیاد ثبت نام کرده اند و نباید این روند که با خون سربازان تا اینجا پیش رفته است زیرسوال قرار بگیرد: "مساله ی روند ثبت نام های رای دهندگان کمی و کاستی های خود را داشته ولی کاملا گفته میتوانم که این روند شفاف خواهد بود".
تاکنون در حدود نه میلیون تن از شهروندان کشور برای شرکت در انتخابات آینده ثبت نام کرده اند کمیسیون انتخابات می گوید که از این میان اطلاعات در حدود 250 هزار تن در بانک اطلاعاتی این کمیسیون ثبت شده اند.
میر احمد خواجه
>>> یعنی سه سال دیگر حکومت دوسره دوام کند تا سیستم بایو متریک آماده شود؟؟
>>> ظهير آريايى
هرچند جمعيت به تصور بسيارى بزرگترين حزب افغانستان به محوريت تاجيكان فارسى زبانان و اشتراك اقوام ديگر است، اما تاجيكان به تدريج با تمركز و جديت روى خواسته هايشان و نا اميدى از كارايى جمعيت در فصل نو از سياست پسا طالبا در كشور، تلاش دارند محور هاى جديد را كه بتواند به صورت درست و متناسب به شرايط از انها نمايندگى كند، تشكيل دهند و در اين راستا به موفقيت هاى نيز نايل شده اند!
جمعيت در چند محور نتوانست همگام با مردم حركت كند. هرچند براى بحران هاى موجود در جمعيت نمى توان يك يا چند شخص را متهم و مسئول شناخت اما اگر جمعيت را منحيث يك حزب در نظر بگيريم هيچگونه دستاورد ملموس در عمل ، حضور فزيكى و سياسى قدرتمند در سياست وبرنامه كوتاه و دراز مدت براى اينده كه دورنمايى موفقيت يا فعاليت ان را به نمايش بگذارد ، ندارد.
جمعيت نه تنها از اصلاحات داخلى خود عاجز است بلكه در قبال مسايل عمده ملى چون هويت، ناامنى مهندسى شده در كشور به ويژه در شمال و غيره مناطق كه به صورت سنتى منطقه تحت كنترول و مانور جمعيت محسوب ميشود، حذف هاى فزيكى شخصيت هاى شناخته شده، حذف از صحنه سياست و قدرت، مطرح سازى مولفه هاى تامين عدالت دوام دار مانند بيرق، سرود ملى، پول و نام كشور مسايلى اند كه جمعيت نه براى ان طرح دارد و نه توانسته به صورت عريان به نمايندگى از مردم كه مشروعيت دهنده موجوديت اين حزب اند، حرف بزند و نمايندگى كند.
جمعيت حتى نتوانست روى كانديد مورد حمايت خود در انتخابات نفوذ خود را حفظ كند و در واقع از جمعيت به صورت روز افزون استفاده ابزارى براى منافع سياسى يك عده صورت ميگيرد كه انتخابات گذشته نمونه بارز از چنين استفاده در بّعد كلان ميباشد .جمعيت خانه امن براى سياسيون شكست خورده يى شده كه در شكست به ان پناه مى برند ، تجديد قوا ميكنند اما در تصاميم به رهبرى حزب أرج قايل نيستند.
بناً جمعيت را ديگر نمى توان تنها محوريت براى مردم كه داعيه عدالت را از جغرافيايى كه مربوط به ان دانسته ميشد ، بلند كرده اند دانست. نه جمعيت بر ارزش هاى كه استوار بود باقى مانده نه چنان ارزش هاى به تنهايى پاسخگوى شرايط فعلى است. بناً جمعيت بهتر است براى جلوگيرى از مرگ تدريجى همگام با محور هاى چون كنگره ملى حركت كند ودر دنبال كردن و تامين خواسته هاى برحق مردم با شرايط و مردم همگام شود، زيرا نسل جوان مردم همين اكنون اين سوال را دارند مطرح ميكنند كه جمعيت چيست؟ بر كدام اصول استوار است؟ فعاليت ان چيست؟ دستاورد ان در هـژده سال اخير چيست؟ و برنامه ان براى اينده چيست؟
>>> Mutaref
اشرفغنی با لحن دیکتاتورمابانه، جریانهای سیاسی و نظر آنهارا در مورد انتخابات، بیمورد خواند. غنی احزاب سیاسی را فاقد مشروعیت مردمی میداند و میگوید آنها حق ندارند در انتخابات نظر بدهند و میگوید احزاب سیاسی را کی انتخاب کرده که در مورد انتخابات تصمیم بگیرند و تاکید کرد که من رییس جمهور«منتخب» هستم و توسط «رای مردم» به کرسی ریاستجمهوری رسیدهام و کسی را حق نمیدهم در انتخابات مداخله کند.
به منطق این جهاندیدهای قبیلهگرا و دموکراسی دیدهای مستبد باید خندید!
>>> Najib Salam
غنى فاشيست كاملن راست مى گويد، وقتى ادعا مى كند اين احزاب كجا به مردم اتكا كرده اند ، در انتخابات گذشته مردم راى دادنند اما اين خائين ها راى مردم را در مقابل خم ابروى امريكاى ها فروختند ، غنى مى فهمد كه اين احزاب به مردم و خواسته هاى مردم اعتنأ ندارند ومى شد اينها را به يك سفارت و وزارت خريد. اين حرف غنى كاملن دقيق است كه اين احزاب نه برنامه دارند و نه جرات داشتن برنامه را دارند و مانند گوسفند ها دنبال هدايت امريكا و جاسوس هاى امريكا اند . همين اكنون مردم به پا خواسته اند كجا اند اين احزاب فاسد كه در كنار مردم قرار گيرند و اين حكومت را غير مشروع بخوانند ، اما واقعيت اين است كه سران و رهبران اين تنظيم ها ، سر شان در يك جاى است و كون شان در جاى ديگر ، شب در بغل اين اند و روز در بغل آن ، براى همين نه غنى فاشيست اينها را دو پول مى خرد و نه مردم به اينها باور دارند . اگر اينها به مردم اتكا دارند بيايند در كنار مردم قرار گيرند و از مزدورى اين حاكميت فاشيست دورى كنند !
>>> Motaref
بهنظرم عملکرد احزاب قابل دفاع نیست؛ اما برنامه غنی را هم در چهار سال دیدیم. بردن کشور به پرتگاه سقوط و نفاق. میشه شما دو تا اساسی حکومت بهمردم را یادداشت کنید؟
2
>>> Amirzada II
5 minuten ·
جنگ غنی علیه احزاب سیاسی مسلح
اخیرا رهبران یک تعداد احزاب سیاسی به گفته خود شان" احزاب مهم، ملی و موثر" در هوتل سرینا در کابل جمع شده بودند و خواهان ابطال روند کنونی ثبت نام از کاغذی به بیومتریک شدند. جالب این بود که گلبدین هم در میان این گروه دیده میشود. این در حالیست که حزب گلبدین که بیشتر یک سازمان مسلح و متشکل از انتحاری ها و انفجاری ها است و هنوز راجستر در وزارت عدلیه افغانستان نشده است، مدعی حزب سیاسی است.
دیدن گلبدین در کنار صلاح الدین ربانی، یونس قانونی، محمد محقق و پسر دوستم و خواستهای مشابه خیلی پرسش بر انگیز است. این در حالی که بود که چند ماه قبل گلبدین در مصاحبه ای با تلویزیون جیو نیوز پاکستان با صراحت و با افتخار اعلام کرد که از ۷ نفر رهبری کمیسیون انتخابات ۴ نفر آن بشمول رئیس کمیسیون نفر او است و بار ها اعلام نمود که هیچ کسی در آینده بدون حمایت او نمی تواند رئیس جمهور افغانستان شود. اما حالا او نگران پیروزی گروپش در انتخابات پارلمانی است.
پاسخ غنی در مورد خواستهای این گروه در هوتل سرینا خیلی شدید و خشم آلود بود. غنی عصبی شد و از کنترول بیرون شد. چنانچه غنی گفت " این ها چه کاره هستند، اینها را کی نماینده مردم انتخاب کرده و چند فیصد نفوس ازین ها حمایت می کند؟ من اینجا مفت در مقام نمایندگی مردم در کرسی ریاست جمهوری نه نشسته ام. من نه زور داشتم و نه زر ، از طریق مغز خود به این مقام رسیده ام". این در حالی بود که تقلبات کرزی به نفع او و نقش آمریکا نبود، هرگز به این مقام نمی رسیدی. شرم باید داشت!
غنی در ادامه سخنان عصبی خویش گفت اینها مدعی هستند که احزاب سیاسی هستند، ولی اینها تنظیم های مسلح هستند.
غنی هم چنان این گروه را متهم به جنایات و تباهی افغانستان در چهل سال اخیر کرد که مستقیما اشاره ای بود به حزب اسلامی، جمعیت اسلامی، جنبش جنرال دوستم ، حزب وحدت اسلامی افغانستان و تنظیم استاد سیاف بود.
در فرجام غنی با قاطعیت از روند کنونی انتخابات بر اساس معادله خودش دفاع کرد و قصه احزابی که خود را بسیار "مهم، ملی و با نفوذ" می شمارند مفت خواند. حالا پرسش اساسی اینست که استراتیژی بعدی این احزاب به اصطلاح بسیار "مهم" در برابر موضع غنی چه است؟
>>> Kakar
جالب تر و مسخره تر از همه این است که درین جلسه برادر مجاهد حکمتنیار با این ها همراهی میکند۰ تجارب تاریخی نشان داده است که حکمتیار با هر جریان که بپیوندند آن جریان شکست قطعی میخورد زیرا ظاهر وپاطن برادر مجاهد باهم در تضاد است
>>> Homayoun Paiez
اینکه این جا چه جریان دارد و چرا؟پاسخ این پرسش مثل آفتاب روشن است:سرداران مقاومت وعدالت راکشتند؛باقیان همه،جبون بی داعیه ومعامله گر هستند.وفاشیزم قبیله بی پروا،دوهمه سقوی دوره را پیاده دارد.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است