به تشکیل شورای قیادی حساس باشید
شورای قیادی، توطیه ای برای سبوتاژ کردن آرای انتخابات است که نه تنها در قانون که در منطق سیاست هم جایگاهی ندارد و به این معنا است که تمام ارزش های حقوق شهروندی را در این مملکت دفن کنیم 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۰۲    ۱۳۹۶/۱۱/۱۹ کد خبر: 146344 منبع: پرینت

مراسم گشایش مرکز ابتکار و عمل با حضور وزیر ترانسپورت، معاون اول مجلس سنا و شماری از آگاهان سیاسی برگزار شد، رییس موسسه مطالعات حقوقی و سیاسی افغانستان نیز در این مراسم نه از موضع مرکز ابتکار و عمل به ایراد سخن درخصوص اواضاع و مشکلات سیاسی، امنیتی و مسایل انتخاباتی پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، مسعود ترشتوال رییس موسسه مطالعات حقوقی و سیاسی افغانستان امروز پنجشنبه 19 دلو 96 در مراسم گشایش مرکز ابتکار و عمل در کابل با انتقاد از استفاده ابزاری از نقش جوانان در حوزه های مختلف خطاب به قشر جوان گفت: جوانان هوشیار باشند؛ تقلید کورکورانه ناشایست است و علم را خوار می کند.

ترشتوال بیان کرد: جوانیکه تقلید کورکورانه می کند، علم را خوار کرده و مفهوم علم اندوزی را نفهمیده است؛ علمی که استقلال فکری، آزادی عمل و کار در خور ستایش نیاورد، علم واقعی نیست.

رییس موسسه مطالعات حقوقی، درخصوص ایجاد شورای قیادی و سبوتاژی آرای انتخابات بعدی اظهار کرد: از سه سال بدینسو و شاید از قبل تر، سروصداهایی از تشکیل شورای قیادی بلند شده است اما واقعیت امر این است که این را، زمانی فهمیدیم که رای مردم سبوتاژ شده و به حکومتی که هیچ جایگاه قانونی در قانون اساسی کشور ندارد دست یافته بودیم.

وی ادامه داد: شورایی که ساخته می شود به معنای سبوتاژ کردن انتخابات است نباید از آدرس ها و سفارت ها نماینده دعوت کرد و بچه ترساندن ها را شروع کرد؛ باید توجه داشت که در هر صورت انتخابات هیچ بدیلی ندارد.

ترشتوال با تاکید بر اینکه باید کشور را از وضعیت بحرانی فعلی نجات داد اظهار کرد: حکومت افغانستان به سیاست تبعید، دوسیه سازی، ممنوع الخروجی و نفاق ملی روی آورده است و همین اکنون هم در بحران هستیم، یکی از این بحران ها، بحران اخلاق است اگر 10 درصد پولی که در این حکومت صرف نفاق می شود برای وحدت ملی مصرف شود کشور از این وضع نجات پیدا خواهد کرد.

این فعال سیاسی تشکیل شورای قیادی را توطیه و ترفند خوانده و تصریح کرد: شوراهای قیادی، بازی ای برای سبوتاژ انتخابات است که نه تنها در قانون که در منطق سیاست هم جایگاهی ندارد و به این معنا است که تمام ارزش های حقوق شهروندی را در این مملکت دفن کنیم.

وی خطاب به حکومتی ها گفت: هیچ کشوری را سفارت های خارجی نساخته اند و دولت هایی موفق هستند که ملت شان محرم رازشان بوده اند و اگر اشکی را که پشت در سفارت ها می ریزید جلوی این ملت بریزید، ملت پشت سرتان ایستاد می شود. حمایت 4 سفارت را به رخ یک ملت سی میلیونی کشیدن اشتباه است و باید حمایت سی میلیونی را به رخ نهادهای بیرونی بکشید.

ترشتوال وضعیت سیاست خارجی و داخلی را بحرانی گفته و افزود: اگر رییس جمهور یک کشور خارجی به افغانستان بیاید از رییس جمهور نمی پرسد که معاون اولت کجا است و حرف حساب وزرا و والی هایی که علیه تو حرف می زنند چیست؟ وی چه پاسخی دارد!

رییس موسسه مطالعات حقوقی و سیاسی تصریح کرد: ما نگران دو مدیر در این مملکت هستیم یکی مدیران ضد توسعه و دیگری مدیران بی آدرس؛ نمی توان با مدیریت افراد توسعه نیافته و با تفکر مریض به توسعه دست یابیم، نمی توان روز ملی گرا بود و در جلسات شبانه قوم گرا؛ نمی توان پشت مایک دمکرات بود در دفاتر کاری بحران سازی کرد و بذر نفاق کاشت!

این آگاه سیاسی درباره راه برون رفت از بحران های کشور گفت: افغانستان باید سیاست طرد کنندگی را به سیاست دربردگیرندی تبدیل کند و سیاست حذف و تبعید را به سیاست اعتماد و باورمندی جایگزین کند و از ظرفیت های متخصص و متعهد استفاده کند، اینها همه راه حل هایی است که لازم نباشد به دروازه های بیرونی مراجعه کرد.

ترشتوال افزود: نمی توان تنها با زبان دمکرات بود چرا که رفتار جلوتر از فکر است و ما رفتار را می بینم و چه کار داریم که در جلسات کابینه و شورای وزیران چه صحبت هایی می شود. واقعیتی که می بینیم این است که جوان کشور ناراض است و مردم مهاجر شده اند و نان و آب ندارند و نمی توانند با خیال راحت از خانه خارج شوند و بنیه های اقتصادی ریشه نمی گیرد.

وی هشدار داد: نشست های انفرادی و بحث های نمادین و مطرح کردن بحث شورای قیادی برای سبوتاژ کردن انتخابات است و حکومتگران بفهمند که دوام حکومت شان بدو ن مجرای انتخابات ، یک روز هم دوام نمی آورد و کشور ر به بحرانی می برد که آنان باید پاسخگویش باشند.

این حقوق دان درباره مساله صلح گفت: صلح یک نیاز ملی و آرمان همه ما است که به سراب تبدیل شده است و حکومت در ابتدا باید در داخل کشور و با کسانی صلح کند که به نمایندگی از پاکستان داخل افغانستان صحبت می کنند و می گویند که لانه های تروریستان در داخل افغانستان است نه پاکستان.

ترشتوال، حکومت را مخاطب قرار داده و افزود: صلح را با دستگاه خودتان و با دستگاه اجرایی کشور بکنید، شما به صلح ساختاری و اعتماد ملی نیاز دارید بعد با دشمنان تان صلح کنید که آن هم به یک راهبرد شفاف و روشن نیازمند است که ملت رصد کننده تمام مراحل گفتگوهای آن باشد.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
شورای قیادی
مسعود ترشتوال
نظرات بینندگان:

>>>   ترشــــت وال صاحب تا شــورای حـل وعـقـد ساخته نشود هیچ کاری دیگری نتیجه ندارد
ر

>>>   ولا که آمریکا بلا می کنه ، ده یک مملکتی که یک عمر جهاد کردن برای اعتلای کلمه الله ، کسی رئیس جمهور ساخته که از دین و شریعت الف ده جیگرش نیست . ههه این را گویند معجزه !

>>>   Babak
بعضی کسها که سخت مخالف غنی اند یک کار غنی خوش شان میاید ؛ همین که به اسلام عقیده ندارد و برای مردم جهل پرست افعانستان اکت مسلمانی میکند.

>>>   Raufi
غنی گفته است : که او دوسال سیرت النبی را درمدرسه های دیوبند پاکستان تدریس کرده است. تحمیق عوام الناس هم ازخود حد واندازۀ دارد. مگر فراوان اند چنین تحمیق شدگانی که حتا برهمچو یک دروغ تهوع آور او باوردارند .

>>>   غنی احمدزی مریض است و تا پایان سال باید بستری شود.

>>>   اوبرادر دروقت شورای حل وعقد کجا بودی که امو وقت هم باید یک چال میرفتی
خو فهمیدم شاید صغیر بودی واین گپها را نمیفهمیدی

>>>   غنی درمانده حالا پشت شورای قیادی میگردد نمیدانم که این مشوره را که برایش داده است این راهی که تو میروی به ترکستان است !
مقاله محترم ترشتوال واقعیت ها را انعکاس داده است به شرطیکه کسی باشد که بداند و بفهمد. این حکومت بجایی بحران زدایی بحران آفرین میکند و خود در دام می افتد.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است