این نشست، پتانسیل یک اپوزیسون قوی را دارد، اپوزیسیونی تشکل شود که وحدت ملی را تمثیل کند و تفرقه ای را که حکومت بخاطر مقاصد سیاسی در بین اقوام بوجود آورده از بین ببرد و آن را ناچار به قانون پذیری کند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ ۱۳۹۶/۹/۱۱ | کد خبر: 142480 | منبع: | پرینت |
نشست قندهار، پتانسیل یک اپوزیسیون قوی را دارد و این مهم باید به واقعیت بدل شود و اپوزیسیونی تشکیل شود که وحدت ملی را تمثیل کند و تفرقه ای را که حکومت بخاطر مقاصد سیاسی در بین اقوام بوجود آورده از بین ببرد.
به گزارش شبکه اطلاع رساني افغانستان(afghanpaper)، داکتر انور الحق احدی، رییس جبهه ملی نوین افغانستان امروز شنبه 11 قوس 96 در نشست سیاسیون در قندهار گفت: همه حاضرین مشکلات و بحران دولتداری در کشور را می بینیم و سوال این است که چه باید بکنیم؟
احدی گفت: زعامت مسوول بحران است و همان است که مشکلات را حل می کند اما زعامت ما توانمندی این را ندارد که بحران دولتداری، اقتصاد و امنیت را حل کند. باید از لحاظ قانونی یک جامعه دمکرات باشیم و رهبری ما براساس رای مردم تعیین شود و این مهم وقتی تحقق می یابد که انتخابات شفاف داشته باشیم درحالیکه در این حکومت هیچ وقت انتخابات شفاف دایر نکرده و حاضر هم نیست در آینده انتخابات شفاف برگزار کند.
رییس جبهه نوین افغانستان، با تاکید براینکه به هیچ وجه نمی خواهیم کشور بی ثبات باشد اظهار کرد: مسوولیت اپوزیسون ها این است که مطابق قانون حرکت کنند اما مسوولیت حکومت نیز این است که مطابق قانون حرکت کند و اگر خلاف این امر عمل کند، مسوولیت بی ثباتی ای که در کشور می اید به حکومت حواله می شود.
این آگاه سیاسی ضمن تقبیح ناکامی حکومت در تعیین ساحات انتخاباتی تصریح کرد: باید بر حکومت فشار آورد تا اصلاحات انتخاباتی به میان بیاید، کمیسیونی را که از طرف جناب رییس جمهور تعیین شود بی طرف نمی دانیم چراکه خود رییس جمهور بی طرف نیست. باید کمیسیونی تعیین شود که برای همه سیاسیون قابل قبول باشد و اگر حکومت باز هم وقت کشی کند حرکاتی مانند حرکت فعلی (نشست سیاسیون) تکرار می شود.
وی گفت: به یک اپوزیسون از شخصیت ها و احزاب عمده کشور ضرورت داریم؛ نظام ما بد نیست و حامی آن هستیم اما حکومت نظام و قانون را می شکند و برای این مورد اپوزیسیونی لازم است که حکومت را مجبور به تبعیت از قانون کند.
احدی افزود: نشست دایر شده، پتانسیل یک اپوزیسون قوی را دارد و این مهم باید به واقعیت بدل شود و اپوزیسیونی تشکل شود که وحدت ملی را تمثیل کند و تفرقه ای را که حکومت بخاطر مقاصد سیاسی در بین اقوام بوجود آورده از بین ببرد و آن را ناچار به قانون پذیری کند.
کد (26)
>>> این احدی مانند ماهی است که بدون آب زنده گی نمیتواند احدی هم بدون چوکی زنده بوده نمیتواند وناکار آمد ترین وزیر بوده درهز وزارت که بوده ناکامترین وزارت بوده
ر
>>> احدی صاحب بس تان است هرکی راچند روز نوبت اوست نوبت خود راتیر کردی خوب زنده گی داری این پایمالی قانون میراث وادامه حکومت شما است به شکم سیر استی دیگرازما چی میخواهی ایلای ما کو
>>> داکتر انورالحق خودت تا چندی پیش متهم به پشتونسیم بودی از همین کسانیکه با آنها سر صدا بلند. کردی نمیدانم که چطور شد که دفهتآ خودت خوب شدی ودیگر رییس حزب افغان ملت نیستی وبا برادران شمال داد ومعامله داری جالب است که چطور تورا پزیرفته اند .
عبدالله ریحان
>>> نام اش کلان ده اش ویران خودش یک بیکاره انسان گب زدن را یاد ندارد.
>>> سخت آدم بی کفایت است حیف نام داکتر !
>>> به هموطنان اوغان و نه تنها اوغان خود سه پیشنهاد دارم ،
اگر پیشنهاد هایم معقول و منطقی نبود ، می توانید هر نامی مانند متعصب ، قومگرا ، شور انداز ، مغرض ، جنگره یا همان پرخاشگر را بالایم بگذارید ، می پذیرم . در غیر صورت می توانید آنرا نقد کرده منطقی و برابر با اصول وظایف یک شخص خردمند رد نمایید .
۱ -- برای زدودن بزرگترین چالش بین الاوغانی که همانا اکثریت و اقلیت است ، یک سرشماری شفاف و دموکراتیک با حضور داشت همه اقوام در گروپ های شمارش کننده ، راه اندازی می کنیم . اگر اکثریت خود را به اثبات رساندید ، کور شویم که حق مسلم شما را نادیده گرفته ادعای ناحق کنیم . در غیر صورت شما مانند مایی و فخر و غیرت بر ما نفروشید . بد است !
۲ -- برای اینکه چالش های موجود پیرامون زبان در کشور ما حل و فصل شود ، شما زبان ما را پارسی بگویید و از مصطلحات ملی خود ساخته و خود بافته تان بگذرید . ما زبان شما را پشتو می گویم و از دغه می گذریم و شما از ترافیک شدن زبان دیگران بگذرید . اینکه ما خود زبان مادری خود را پارسی می گوییم یا دری ، یا پارسی دری مشکل ماست نه از شما . ما پوهنتون می گوییم ، شما دانشگاه بگویید ، کار بسیار مشکل و غیر ممکن است ؟ اگر منافع ملی و سرنوشت آینده خود را با ما یکجا می دانید ، از ملی سازی ها ، بابا سازی ها و قهرمان سازی ها هم شما بگذرید و هم ما می گذریم . می ،داریم قرمان ها و بابا ها را مردم انتخاب کنند نه سیاستمداران مغرض .
۳ -- یک مشکل اساسی دیگر که باید در نخستین شماره می نوشتم ، خط منحوس دیورند است . این خط یا سرحد قانونی دولت افغانی را بابای افاغنه امیر عبدالرحمن خان با دولت هند بریتانوی در بدل پول و اسلحه فروخت و دستخط نمود . پادشاهان سدوزایی و غلجایی هر کدام که به قدرت رسیدند آنرا به رسمیت شناختند ، چرا امروز دوباره بالای این سرحد قانونی جنجال های سیاسی و ارضی را راه انداخته ایم ؟
-- آیا امکان دارد و ما توانایی داریم تا دوباره این سرزمین های فروخته شده بابای خود را برگردانیم و به خاک خود زیاده کنیم ؟ هرگز ،
-- آیا پاکستان اتومی اجازه خواهد داد سرحدش را با افغانستان در پل اتک بسازد ؟ هرگز ،
-- آیا افاغنه آن ور سرحد ، صوبه سرحدی ها و قبایل آزاد تمایل و خواهش پیوستن دوباره سرزمین شان را به خاک افغانستان دارند ؟ هرگز !
افاغنه محترم این ور سرحد ، بیآیید ازین آرزو و خواهشی که برآورده شدنش خواب است و خیال است و محال است و جنون ، بگذرید . با این دعوای ناق ( ناحق ) و بی مورد در خاک مردم بیگانه هم خود را خراب و تراب کرده اید و هم ما را ، هم خود به جایی نرسید و هم مانع دیگران شدید . به یاد داشته باشید که انگریز و امریکا هیچگاه همسایه در به دیوار شما نشده در غم و خوشی تان شریک تان نمی شوند . ابزار سیاست جیوپلیتک دیگران نشوید .
پس به گفته مزاری ها خاک خشک ما نه تنها که به دیوار پاکستان نمی چسپد بلکه خاکباتکش چشم خود ما را کور می کند .
البته این دیدگاه منست ،
بیآیید منطقی ، اصولی و انسانی اندیشه نموده اگر آرزوی یکجا بودن با سایر اقوام را دارید ، راه خود را انتخاب کنید تا ما هم بدانیم راه خود را و شما هم ، دو پا در دو کشتی گذاشتن پیامد بسیار ناگوار دارد .
دوستانم مرا همیشه سرزنش می کنند که افراطی اندیشه دارم ، اگر همین پیشنهاد هایم را چند فسیبوک چلونکی هموطنان افغان من پذیرفتند و با من همنوا شدند ، خط مش مبارزه آینده خود را در پیام دیگری خواهم نوشت . و گرنه همان دهل خواهد بود و همان ولوله .
منصور بدری
>>> جنگ بین این دو طایفه بر سر نان است نه برای دفاع از منافع ملت.
>>> فکرمیکنم بسیارسوخت کردی که اوغان اوغان گفته میروی هرچیز معلوم است حاجت به بیان نیست
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است