تاریخ انتشار: ۲۱:۱۲ ۱۳۹۶/۷/۲۷ | کد خبر: 140268 | منبع: | پرینت |
شاید ندانید که زنجبیل علاوه بر اینکه برای بهبود ناراحتیهای گوارشی مؤثر است میتواند به تسکین بسیاری از دردهای روزمره مانند میگرن نیز کمک کند.
زنجبیل یکی از بهترین ادویه هاست که خواص بینظیر آن برای سلامتی کاملا شناخته شده است
زنجبیل سرشار از ویتامین C است، به رفع ناراحتیهای گوارشی کمک میکند، جریان خون را بهبود میبخشد و برای تسکین سردرد بسیار عالی است
این ریشه خوراکی در همه مناطق دنیا به خصوص چین و پرو کشت میشود و کاربرد زیادی در آشپزی دارد زیرا عطر و طعم تند آن بینظیر است همچنین زنجبیل از دوران باستان نیز به عنوان یکی از ادویههای دارویی کاربرد داشته است
خوشبختانه میتوان زنجبیل را به شکلهای مختلف در برنامه غذایی گنجاند و از فواید آن بهرهمند شد. در ادامه 10 فایدهی بینظیر آن را میخوانیم.
1.بهبود هضم غذا
یکی از شناخته شدهترین خواص زنجبیل کمک به بهبود هضم غذاست این خوراکی خاصیت ضد التهابی دارد و به همین دلیل برای مقابله با ناراحتیهای گوارشی از جمله حالت تهوع، التهابات معده و تحریکات رودهای مفید خواهد بود. همچنین باید اشاره کرد که زنجبیل عملکرد پانکراس را تحریک میکند و ترشح آنزیمهای جذب ریزمغذیها را افزایش میدهد.
2. زنجبیل ادویهای سرشار از آنتی اکسیدانها
آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد مقابله میکنند. رادیکالهای آزاد مولول هایی هستند که در بدن جمع شده و زمینه ساز بیماریهای جدی مانند سرطان میشوند.
ریشه زنجبیل منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست که میتواند از سلامتی محافظت کرده و از بروز پیری زود هنگام پیشگیری کند.
3.مقابله با سرما خوردگی و آنفولانزا
زنجبیل خوراکی عالی برای بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا محسوب میشود. خواص ضد التهابی آن به باز شدن مجاری تنفسی کمک میکند.
دمنوش زنجبیل تاثیر خلط آوری خوبی دارد و میتواند به بدن در دفع عوامل بیماری زا کمک کند.
4.تسهیل جریان خون
مصرف زنجبیل به حذف کلسترول بد خون کمک میکند و مانع از مسدود شدن عروق میشود. این خواص باعث شده تا زنجبیل ماده عالی برای سلامت سیستم قلبی عروقی و جریان خون محسوب گردد. با این حال، نباید ئر مصرف آن زیاده روی کرد زیرا در صورت همزمانی با مصرف دارو ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. از همین رو بهتر است ابتدا با دکتر مشورت شود.
5.تسکین دردهای مفصلی
قدرت ضد التهاب و مسکن زنجبیل باعث شده تا درمانی مؤثر برای کاهش دردهای مفصلی مانند آرتریت باشد.
به علاوه، به رفع اسپاسمها نیز کمک میکند و در بهبود علائم دردهای قاعدگی و عضلانی بسیار عالی است
6.بهبود دردهای میگرنی
میگرن زمانی احساس میشود که چربی هایی به نام پروستاگلاندینها انبساط و انقباض هایی در عروق مغزی ایجاد کنند. این فعالیت غیر عادی التهاب ایجاد میکند و فشار خون را بالا میبرد که در نتیجه دردهای شدید بروز میکند.
ریشه زنجبیل مانع از این عملکرد پروستاگلاندینها میشود. برای کسب بهترین تاثیر توصیه میشود با شروع نخستین علائم سردرد، زنجبیل مصرف شود.
7.کاهش التهابات
زنجبیل دارای ترکیباتی است که مانند یک داروی ضد التهاب قوی عمل میکند و میتواند به تسکین انواع دردها و التهابات کمک کند. این تاثیر به قدری عالی است که بعضی از متخصصان توصیه میکنند زنجبیل به عنوان درمان جایگزین برای بهبود بیماری هایی مانند آرتریت استفاده شود. به علاوه، این کاهش التهابات مزمن در همه بدن موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود.
8.مقابله با دیابت
مصرف روزانه زنجبیل میتواند مقدار قند خون را تا حدود ۳۰% کاهش دهد. همچنین تولید انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، ۱۰% بالا میبرد. البته در هر صورت باید مصرف زنجبیل با مشورت دکتر باشد و این نکته در مورد بیمارانی که برای کنترل قند خون دارو استفاده میکردند اهمیت بیشتری دارد
9.خواص ضد سرطانی
ترکیبات فیتوشیمیایی، آنتی اکسیدان ها، ویتامینها و مواد معدنی موجود در زنجبیل مانع از افزایش استرس شده و سیستم ایمنی را تقویت میکند. به این ترتیب، بدن توانایی مقابله با سلولهای سرطانی را خواهد داشت.
مطالعات مختلف نشان میدهد که این ریشه خوراکی به پیشگیری و درمان سرطان پروستات، تخمدان و سینه کمک میکند.
البته باید همواره به خاطر داشت که مصرفزنجبیل باید در حد متعادل و منظم باشد زیرا زیاده روی میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد.
10. درد
زنجبیل به دلیل داشتن خاصیت ضد درد شناخته شدهاست. گینجرول برای تسکین درد عملکردی بسیار شبیه به کپسایسین دارد، یعنی روی گیرندههای وانیلاوید، که در انتهای عصب حسی واقع شدهاند کار میکند. زنجبیل نیز درست مانند فلفل تند که زمان مصرف آن سوزش شدید اولیهای احساس میکنید، کمی میسوزاند اما این حس سوختن فقط یک ثانیه طول میکشد، و محققان کشف کردند که زنجبیل نه تنها مسیر درد را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه التهاب را که به خودی خود باعث درد میشود نیز تسکین میدهد.”
کد (6)
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است