تاریخ انتشار: ۰۰:۱۸ ۱۳۹۶/۳/۲۳ | کد خبر: 134422 | منبع: | پرینت |
شرکت های داوطلب پیشنهادی دو بند آب به دلیل تزویر اسناد توسط کمیسیون تدارکات ملی به پروسه محرومیت و جهت پیگیرد عدلی و قضایی معرفی شد.
جلسه کمیسیون تدارکات ملی تحت ریاست محمد اشرف غنی رییس جمهور برگزار شده و پروژه های وزارت انرژی و آب، شرکت برشنا و یک پروژه شهرداری را مورد بحث قرار داد.
در این جلسه که در ارگ انجام شد، کمیسیون تدارکات ملی، حین بحث بالای پروژه های پیشنهادی وزارت انرژی و آب، قرارداد های پیشنهادی دیزاین و ساختمان بند آب کیلی ولایت سمنگان و بند تنگی شادیان را مورد بررسی قرار داده و رد نمود.
کمیسیون همچنان فیصله نمود که شرکت های پیشنهادی بدلیل تزویر اسناد، جهت محرومیت از اشتراک در داوطلبی ها، جهت پیگیرد عدلی و قضایی معرفی شوند.
کمیسیون همچنان در مورد راه بدیل تصمیم اتخاذ نموده و ضمناً کمیته فوق العاده پروژه های زیربنایی را مکلف نمود تا طرح راه بدیل را جهت تدارک شرکت های معتبر، واقعی و با ظرفیت بین المللی و داخلی را برای سایر پروژه ها به گونه شفاف و واضح ترتیب و در جلسات بعدی کمیسیون ارایه نماید.
علاوه بر آن، کمیسیون تدارکات ملی در گزارش بررسی مطالعات تفصیلی ۱۵ بند دیگر را استماع نموده و آنرا جهت اخذ مشوره تخصصی کشور آسترالیا، طبق فیصله قبلی کمیسیون تدارکات ملی اعاده کرد.
رییس جمهور غنی در این جلسه تاکید کرد که در حصه فهرست و تشخیص شرکت های بین المللی از کشور های ترکیه، آذربایجان، روسیه و دیگر کشور های که در احداث بند تجربه دارند و همچنان شرکت های با ظرفیت داخلی باید پروسه شفاف با همکاری تخصصی کشور های مانند آسترالیا و یا سنگاپور مد نظر گرفته شود تا هیچگونه نگرانی بعداً وجود نداشته باشد.
رییس جمهور گفت که کمیسیون تدارکات ملی نمی تواند بیشتر از یک و نیم میلیارد دالر سرمایه گذاری برای اعمار بند ها را از طریق شرکت های بی اساس، بی ظرفیت و جعل کار به هدر دهد، بلکه در پهلوی استعجالیت و سرعت کاری، کیفیت و بازدهی اقتصادی پروژ های بند نیز مطمح نظر کمیسیون تدارکات ملی می باشد.
از سوی دیگر قرارداد تدارک سیخ گول مربوط شهرداری کابل، تدارک تیل برای دستگاه حرارتی ساحه تره خیل، تمدید میعاد قرارداد های بند نغلو، دیزاین، اعمار، نصب و منتاژ برق آبی ولایت دایکندی و قرارداد طرح، منتاژ، احداث و تدارک تجهیزات شبکه توزیعی ولایت های قندوز و بغلان که مربوط د افغانستان برشنا شرکت می شوند، از موارد دیگر بود که مورد تایید کمیسیون قرار گرفت.
در این جلسه استاد محمد سرور دانش معاون دوم مقام عالی ریاست جمهوری، وزرای مالیه، اقتصاد و عدلیه، مشاور ارشد رییس جمهور در امور زیربنا، مسولین اداره تدارکات ملی و ناظر کاکس پارلمانی مبارزه علیه فساد نیز اشتراک داشتند.
کد (4)
>>> ناصر فیروزی
اعضای مجلس نمایندهگان امروز با اکثریت مطلق آراء پیمان فروش زمین دولتی به شرکت الکوزی را رد کردند و این معامله را غیر قانونی دانستند. اشرف غنی قبل از انتخابات با نفوذی که در دولت کرزی داشت این زمین را به نام شرکت الیکوزی سند زده بود. در قبالش شرکت الیکوزی وعده کمک ده ها میلیون دالر به کامپیاین انتخاباتی اشرف غنی داده بود. یعنی اشرف غنی از همان اول کارشرا با تقلب ، چور بیت المال و فساد آغاز کرده بوده. در عین حال وعده مبارزه با فساد را به پیروان بی خبر و ساده خود میداد. پیروان ساده و بی خبر هم آنچنان احساساتی شده بودند که انگار مهدی آخر زمان می آید.
>>> برچیدن خیمه ها یا ادامه مبارزه ؟!
روشن و بی پرده میگویم : از همین امروز یک مرحله تازه و پرشدت فعالیت ها برای برچیدن خیمه ها آغاز شده است . بدبختی بزرگ این است که عناصری را که ما دوست و از خود میدانیم ، چه در پارلمان و چه در خاج از آن ، همه و همه ، دست را با دولت یکی کرده اند و بالای شخصیت های کلیدی این جنبش فشار می آورند که خیمه ها را بردارند. از کسانی که هیچ توقع نداشتیم ، همین یک اصرار است که خیمه ها را بردارید. از سوی دیگر ، اعاشه و تامین مالی این جنبش و نگهداری خیمه یک بار سنگین است به عهده کسانی که تا امروز به هر صورت برای خیمه نشینان غذا و غیره را تهیه کرده اند.
چند طرح در حال حاضر زیر بحث است . یک طرح این است که خیمه ها همه یکجا برداشته شوند و گپ تمام شود . طرح دیگر این است که یک تعداد خیمه های اضافی و فرعی و غیر فعال که آنقدر نفر ندارند و نقشی مهم هم در آگاهی دهی و جمع کردن مردم ایفا ننمودند، آن خیمه ها عجالتا برچیده شوند و صرف دو یا سه خیمه اصلی نگهداری شوند و جنبش ادامه داشته باشد.
این طرح دومی طرفدار بیشتر دارد و معقولتر به نظر می رسد. در صورتیکه حفظ همه خیمه ها در حال حاضر به درستی میسر نباشد ، من شخصا مخالف برچیدن چند خیمه فرعی نیستم . اما نگهداری خیمه مرکزی و یکی یا دو خیمه دیگر را یک امر حیاتی میدانم . نظرم را به چند تن از دوستان خیلی روشن بیان کردم که اگر خیمه ها را حالا و بدون هیچ دست آوردی بردارید ، این به معنای قبول شکست است و به معنای به هدر رفتن خون شهدای ما میباشد. در شرایطی که تمام هموطنان ما در سراسر افغانستان و سراسر جهان از این جنبش حمایت می کنند ، در حالیکه مساله در سطح تمام جهان مطرح شده است و تاثیراتش محسوس می باشد ، در حالتی که دولت کاملن دست و پاچه است ، چرا به این چنین یک شکست فجیع و بی ثمر تن باید داد؟!
من میگویم که اگر کوچکترین امکان ادامه دادن جنبش هنوز هم باشد ، باید جنبش ادامه پیدا کند. باید مردم ، هزاران نفر مردم ، باز هم به صحنه فراخوانده شوند، باید یکبار دیگر نفس تازه ، روح تازه ، خون تازه در پیکر جنبش دمیده شود.
من فکر میکنم که مبارزه ادامه می یابد ، هرچند که فشار ها از هر طرف بالای جوانان بسیار زیاد است ، اما چند خیمه اصلی و اساسی برجای خویش باقی خواهند ماند و دشمن بازهم به هدف خود نخواهد رسید.
با سپاس . عمر راوی
>>> اینی ره میگن ریس جمهور - شرم است به کرزی
>>> شیشه و سیخ گول بزرگترین اقلام وارداتی مواد ساختمانی افغانستان را از ایران و پاکستان تشکیل میدهد.
اگر فابریکه شیشه سازی مزار بخاطر عدم تطبیق قرارداد گاز با گاز صاداتی شبرغان مواجه نمی شد و به فعالیت شروع میکرد و همچنان اگر معدن آهن حاجی گک استخراج میشد و یک فابریکه ذوب آهن در آن تاسیس میشد، حالا ضرورت واردات این دوقلم کالا از خارج نبود.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است